Макарівська філія товариства з обмеженою відповідальністю„Київхліб”

Вівторок, 13 грудня 2011, 10:42
Друк

Історія існування Макарівської філії товариства з обмеженою відповідальністю „Київхліб” розпочалася 1936 року з переобладнання пивзаводу в пекарню. За період свого існування підприємство перетворилося з кустарної пекарні на одне з провідних підприємств району.
В післявоєнні роки завод існував як райхарчкомбінат, до складу якого входили: консервно-переробний, ковбасний, кондитерський, хлібобулочний цехи, а також млин. Цей період ознаменувався переходом від кустарних саморобних печей на карусельні печі, що працювали на вугіллі. Подальше вдосконалення обладнання відбулося 1968-1970 роках із встановленням печей ФТЛ-2.
З 1978 року райхарчкомбінат було передано до Київського об’єднання хлібопекарної промисловості. Саме цього року відбулося юридичне народження Макарівського хлібозаводу. Цього ж року відбувся принциповий перехід на пічне паливо.
За цей період було виконано ряд робіт по технічному переоснащенню хлібозаводу: збудовано приміщення експедиції, склад готової продукції, виробничу лабораторію, побутові приміщення, механічну майстерню, завантажувальну рампу, склад безтарного зберігання та прийманню борошна, 60-тонну вагову для зважування автомобілів, було проведено реконструкцію тістомісильного відділення, заміна обладнання цеху.
Після аварії на ЧАЕС, що спричинила переселення постраждалих та істотне збільшення чисельності населення, виникла необхідність в розширенні виробництва. Саме тому в 1987 році розпочалося будівництво нового приміщення хлібобулочного цеху, в якому було змонтовано дві механізовані лінії з печами ВТЛ-2. Внаслідок чого потужність заводу зросла 30 т хлібобулочних виробів на добу.
З перші роки незалежності України було прийнято рішення про перехід з пічного палива на природний газ, що значно підняло рівень культури виробництва та якість виробленої продукції.
Принципове розширення груп асортименту відбулося у 1993 року за рахунок встановлення кондитерської ПКЕ-09 і освоєно випуск кондитерських виробів, налагоджено виробництво макаронних виробів.
Для моніторингу використанням енергоносіїв на підприємстві встановлено прилади контролю та впроваджена IT- програма обліку електроенергії. Така увага до цього питання пояснюється піклуванням про навколишнє середовище та доцільністю трат природних ресурсів.
Для покращення організації праці було впроваджена в дію локальна комп’ютерна мережа та капітальний ремонт виробничих приміщень, адміністративного корпусу, придбано та встановлено дозатори сипучих компонентів, прилади обліку витрат борошна у тістомісильне відділення.
В 2008 році було проведено модернізацію хлібопекарської лінії №1, де на заміну тупікової печі ФТЛ-2, встановлено і освоєно енергозберігаючу піч «Мусон-Ротор 99», в 2009 році встановлено електричний парогенератор з ціллю економічного використання природного газу.
В цілому Макарівська філія ТОВ «Київхліб» по праву славиться своїм висококваліфікованим персоналом. Підтвердженням цього є отримані титули переможця конкурсу «Кращий роботодавець року» Макарівського району Київської області 2005 року, ІІ місце конкурсу «Кращий роботодавець року» 2006 року, ІІ місце конкурсу «Кращий роботодавець року» 2007 року.
А смачний та запашний хліб, який печуть на комбінаті, полюбляють у всьому Макарівському районі Київської області.

Останнє оновлення на П'ятниця, 27 січня 2017, 09:35